Wat is lokaal adverteren?

Lokaal adverteren is een marketingstrategie waarbij bedrijven hun advertenties en promotionele activiteiten richten op een specifieke geografische locatie, zoals een stad, regio, buurt of zelfs een specifiek adres. Het doel van lokaal adverteren is om de naamsbekendheid te vergroten, de verkoop te stimuleren en klanten aan te trekken binnen een bepaald lokaal gebied.

Verschillende manieren van lokaal adverteren

Er zijn verschillende manieren waarop bedrijven lokaal kunnen adverteren, bij AMLocal ligt de focus op het online gedeelte:

  • Online lokaal adverteren: Het gebruik van online kanalen, zoals display advertising platformen, zoekmachinemarketing, sociale media-advertenties en lokale bedrijvengidsen, stelt bedrijven in staat om specifiek te targeten op basis van locatie. Dit zorgt ervoor dat advertenties alleen worden weergegeven aan mensen binnen het gewenste lokale gebied.
  • Lokaal adverteren is vooral waardevol voor bedrijven die hun producten of diensten lokaal aanbieden, zoals restaurants, winkels, kapperszaken, tandartspraktijken en lokale dienstverleners. Het stelt hen in staat om hun marketinginspanningen te richten op de mensen die het meest waarschijnlijk klanten zullen worden en helpt hen om een sterke lokale aanwezigheid op te bouwen.

Eigen 24/7 dashboard

Benieuwd naar jouw campagne resultaten? Op welke websites worden jouw advertenties vertoont? Check dat eenvoudig 24/7 in jouw eigen dashboard.

Lokaal adverteren

Adverteer daar waar jouw klanten zich bevinden. Zeer nauwkeurig op plaats of postcode. Of op mobiel (hyperlocal) met een straal vanaf 500 meter.

Online advertenties

Zorg dat je opvalt met een mooie uiting met de juiste boodschap op het juiste moment in de juiste doelgroep. Wij kunnen je hierbij uitstekend helpen!