In-app adverteren

In-app adverteren verwijst naar het tonen van advertenties binnen een mobiele applicatie (app). Het omvat het plaatsen van advertenties op verschillende locaties binnen de app, zoals tussen app-pagina’s, in de zijbalk, in de vorm van banners, video’s of interstitiële advertenties (advertenties die worden weergegeven voordat de gewenste inhoud wordt geladen). In-app advertenties zijn specifiek ontworpen om gebruikers van mobiele apps te bereiken terwijl ze actief zijn in de app.

Er zijn verschillende soorten in-app advertenties:

  1. Banners: Dit zijn kleine advertenties die over het algemeen aan de boven- of onderkant van de app-pagina worden weergegeven. Ze kunnen statisch zijn of animaties, afbeeldingen of tekst bevatten. Banners zijn vaak minder opdringerig en kunnen gebruikers helpen om bekend te raken met een merk of een specifieke aanbieding.
  2. Interstitiële advertenties: Deze advertenties worden getoond voordat de gewenste inhoud wordt geladen of tussen app-pagina’s. Ze bedekken het volledige scherm en kunnen variëren van statische afbeeldingen tot video’s of interactieve inhoud. Interstitiële advertenties hebben vaak een hogere impact omdat ze de aandacht van gebruikers trekken tijdens een natuurlijke pauze in de app-ervaring.
  3. Native advertenties: Deze advertenties zijn ontworpen om naadloos in de app-omgeving te passen en de look-and-feel van de app over te nemen. Ze zijn minder opdringerig en worden vaak weergegeven als aanbevolen inhoud, artikelen of suggesties. Native advertenties hebben als doel een organische en relevante gebruikerservaring te bieden, wat kan leiden tot een hogere betrokkenheid.
  4. Videoadvertenties: Dit zijn advertenties in de vorm van korte video’s die worden afgespeeld binnen de app. Ze kunnen worden getoond voor, tijdens of na het bekijken van app-content. Videoadvertenties kunnen een effectieve manier zijn om de aandacht van gebruikers te trekken en een boodschap op een visueel aantrekkelijke manier over te brengen.

In-app advertenties bieden verschillende voordelen, zowel voor adverteerders als app-ontwikkelaars:

  1. Gerichte targeting: In-app advertenties stellen adverteerders in staat om hun doelgroep nauwkeurig te targeten op basis van gebruikersgegevens, zoals demografie, interesses en gedrag. Dit vergroot de kans dat de advertenties worden getoond aan mensen die geïnteresseerd zijn in de aangeboden producten of diensten.
  2. Verhoogde betrokkenheid: Omdat in-app advertenties worden weergegeven terwijl gebruikers actief zijn binnen de app, is de kans groter dat ze de aandacht trekken en een hogere betrokkenheid genereren dan advertenties op andere kanalen.
  3. Gebruikersvriendelijkheid: Goed ontworpen in-app advertenties zijn minder opdringerig en passen naadloos in de app-omgeving, waardoor de gebruikerservaring niet negatief

 

Eigen 24/7 dashboard

Benieuwd naar jouw campagne resultaten? Op welke websites worden jouw advertenties vertoont? Check dat eenvoudig 24/7 in jouw eigen dashboard.

Lokaal adverteren

Adverteer daar waar jouw klanten zich bevinden. Zeer nauwkeurig op plaats of postcode. Of op mobiel (hyperlocal) met een straal vanaf 500 meter.

Online advertenties

Zorg dat je opvalt met een mooie uiting met de juiste boodschap op het juiste moment in de juiste doelgroep. Wij kunnen je hierbij uitstekend helpen!