Advertentie specificaties

Online advertenties spelen een essentiële rol bij het bereiken van de doelgroep en het bevorderen van merkbekendheid. Het is belangrijk dat advertenties voldoen aan bepaalde specificaties en richtlijnen om een optimale gebruikerservaring te garanderen en technische compatibiliteit te waarborgen. Volgens de IAB HTML5-standaard moeten online advertenties aan de volgende vereisten voldoen:

 1. Bestandsgrootte: De bestandsgrootte voor een banneradvertentie is maximaal 150 kilobyte (kb). Het is belangrijk om de bestandsgrootte te beperken, om snelle laadtijden van de advertentie te garanderen en de gebruikerservaring te optimaliseren.
 2. Kader: De advertentie moet een duidelijk zichtbaar kader hebben dat de advertentieruimte begrensd. Het kader helpt bij het onderscheiden van de advertentie van de omringende content en zorgt voor een duidelijke visuele scheiding.
 3. Herleidbaarheid naar klant: Elke advertentie moet herleidbaar zijn naar de klant die de advertentie heeft geplaatst. Dit kan door het opnemen van een logo, merknaam, slogan of enig ander identificerend element dat de adverteerder vertegenwoordigt.
 4. Animatie duur: De animatie in een advertentie moet automatisch stoppen na maximaal 30 seconden. Dit zorgt ervoor dat de advertentie niet te lang duurt en de aandacht van de gebruiker niet te lang vasthoudt. Het is belangrijk om de boodschap van de advertentie binnen deze tijdslimiet zo effectief mogelijk over te brengen.
 5. Video Duur: Als de advertentie een video bevat, moet de maximale duur van de video 14 seconden zijn. Het beperken van de video duur helpt ervoor te zorgen dat de advertentie snel wordt geladen en de aandacht van de gebruiker vasthoudt.

Veel voorkomende en gebruikte formaten

 • 300×250: Medium Rectangle
 • 300×600: Half Page Skyscraper
 • 320×50: Mobile Leaderboard
 • 728×90: Leaderboard
 • 320×240: Mobile Half Page
 • 320×100: Large Mobile
 • 160×600: Wide Skyscraper
 • 970×250: Billboard
 • 336×280: Large Rectangle

Bij AM Local kun je eenvoudig zelf de banners/advertenties aanleveren die aan deze specificaties voldoen. Als je liever hebt dat AM Local de banners voor je maakt, staan we klaar om je te helpen bij het creëren van aantrekkelijke en effectieve advertenties die aan de vereisten voldoen.

Meer informatie? Vul dan het formulier in.

Stuur een bericht

Contact

Heb je een een algemene vraag over wil je meer informatie over een van onze diensten?

Neem via dit formulier contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Eigen 24/7 dashboard

Benieuwd naar jouw campagne resultaten? Op welke websites worden jouw advertenties vertoont? Check dat eenvoudig 24/7 in jouw eigen dashboard.

Lokaal adverteren

Adverteer daar waar jouw klanten zich bevinden. Zeer nauwkeurig op plaats of postcode. Of op mobiel (hyperlocal) met een straal vanaf 500 meter.

Online advertenties

Zorg dat je opvalt met een mooie uiting met de juiste boodschap op het juiste moment in de juiste doelgroep. Wij kunnen je hierbij uitstekend helpen!